Xócala, la materialització d'un somniXócala són xocolates que aporten més que petits moments de plaer, som una empresa amb caràcter social centrada en la creació, desenvolupament i producció de productes de xocolata creatius, sorprenents i que, alhora, ajuda a normalitzar la vida laboral de les persones, independentment de les seves capacitats.

Nascuts l'any 2016 a Cardedeu (Barcelona) de la mà d'en Josep Teixidó (mestre xocolater i pastisser) i Hi Som (Associació centrada en normalitzar la situació de les persones més vulnerables, en especial aquelles que tenen alguna discapacitat, i les que es troben en risc d’exclusió social). Una empresa d'economia social amb la missió de vetllar per l'inclusió social.

Josep Teixidó

Des de l'obrador de Xócala desenvolupem productes de xocolata, personalitzem productes per a empreses, institucions i associacions.

Organitzem tallers a l'entorn de xocolata i tots els productes en que es pot convertir aquesta (bombons, torrons, mones, rajoles…) i en dissenyem ad hoc i ens desplaçem sota petició.

A Xócala produïm a través de tallers inclusius regulars amb 5 entitats: Viver de Bell-lloc, APINDEP Ronçana, APADIS les Franqueses, AFADIS Baix Montseny i ORDI Natura.

Tal i com s'etableix en el conveni de relació amb l'associació HI SOM, Xócala contracta persones amb algun grau de discapacitat reconegut i que prové d'algunes d'aquestes entitats.

Aquets dos fets  diferencials són els que otorguen un cartàcter d'economia social a l'empresa.